GÖRÜNTÜLÜ

Wan’da her yer direniş!

Wan'ın çok sayıda noktasında AKP'nin seçim darbesine karşı yürüyüş başladı.

Wan'da AKP'nin irade gaspına karşı çok sayıda noktada halk tekrar direnişe geçti.

Kentte kepenkler açılmazken, 7 noktadan yürüyüşler başladı. Yüzlerce kişi, sık sık "Abdullah Zeydan onurumuzdur" sloganı atıyor. 

Bazı yerlerde polisler halka saldırdı. Halk da bunun üzerine barikat kurmaya başladı. Halk abluka altındaki Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yürüdü. Polisler, gaz bombaları ve tazyikli suyla halka saldırıyor. Saldırılara karşı halkın direnişi devam ederken, birçok noktadan Cumhuriyet Caddesi’ne gelişler sürüyor.

DEM Parti de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını kentte yapıldı. Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında yapılan toplantının ardından yürüyüş  gerçekleştirildi.

Wan'daki Perihan AVM önüne gelen aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, HDP Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Edanur İbrahimoğlu, Wan Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP heyeti, SYKP Eşbaşkanı Mertcan Titiz, EHP Başkanı Hakan Öztürk, milletvekilleri ve MYK üyelerinin olduğu siyasetçiler ve kurum temsilcileri buradan açıklama yapmak üzere Feqiyê Teyran Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.